Най-големият форум за популяризиране на професионалното образование в
България - Панорамата на професионалното образование, се проведе в
Пловдив от 24 до 26 април 2014 г.
Около 100 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори се включиха в най-голямото кулинарно шоу на 25 и 26 април 2014 г. в Панаира. Те се оценяват от международно жури, а правилата са съобразени с изискванията на Световната асоциация на готварските гилдии.
Индивидуалните състезатели правиха предястие от пъстърва и основно блюдо от свински котлет, а отборите – предястие от манатарки и овче сирене, основно ястие от телешко бонфиле или телешки език и десерт от кисело мляко и смокини. Те разполагат със 120 минути, за да измайсторят своите уникати.
Най-добрите отиват на финалния кръг, наречен „Черна кутия“. Те получат кашони с еднакви продукти, от които да направят оригинални блюда.
Сладкарите представиха експонати с височина 60 сантиметра в първия кръг, а във втория – ресторантски сладкиш.
На 25 април карвинг декораторите показаха артистичност в изработването на скулптури от плодове и зеленчуци. На следващия ден в отборното състезание-участниците задължително трябваш да използват две тикви или дини плюс 8 различни плодове или зеленчуци.
По време на 7-ото издание на Националната кулинарна купа на България ПГВМСС " Св. Г. Победоносец" отново се представи достойно в категория "Най - добър млад сервитьор- сомелиер".
Серивитьори – започват състезанието половин час след готвача и трябва да:
Елеонора Павлова в категория "Най - добър млад сервитьор- сомелиер".
Около 100 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори се включиха в най-голямото кулинарно шоу на 25 и 26 април 2014 г. в Панаира. Те се оценяват от международно жури, а правилата са съобразени с изискванията на Световната асоциация на готварските гилдии.
Индивидуалните състезатели правиха предястие от пъстърва и основно блюдо от свински котлет, а отборите – предястие от манатарки и овче сирене, основно ястие от телешко бонфиле или телешки език и десерт от кисело мляко и смокини. Те разполагат със 120 минути, за да измайсторят своите уникати.
Най-добрите отиват на финалния кръг, наречен „Черна кутия“. Те получат кашони с еднакви продукти, от които да направят оригинални блюда.
Сладкарите представиха експонати с височина 60 сантиметра в първия кръг, а във втория – ресторантски сладкиш.
На 25 април карвинг декораторите показаха артистичност в изработването на скулптури от плодове и зеленчуци. На следващия ден в отборното състезание-участниците задължително трябваш да използват две тикви или дини плюс 8 различни плодове или зеленчуци.
По време на 7-ото издание на Националната кулинарна купа на България ПГВМСС " Св. Г. Победоносец" отново се представи достойно в категория "Най - добър млад сервитьор- сомелиер".
Серивитьори – започват състезанието половин час след готвача и трябва да:
- да извършат подготвителните дейности за обслужването;
- да заредят масата за консумация по определено предварително меню – два куверта;
- да представят менюто на готвача
- да транжират по една порция от асортиментите включени в менюто.
- да сервират и отсервират приготвеното от готвача;
- да декантират вино;
- да представят напитката и храната според собствената си преценка на български език и един чужд език по избор
Елеонора Павлова в категория "Най - добър млад сервитьор- сомелиер".
Коментари
Публикуване на коментар