След много динамика, напрежение и емоции дойде и моментът за отличия.
Трето място за ученичката Калина Киркова 11 б клас от ПГВМСС гр. Костинброд в категория„Най-добър млад готвач“ и седмо място за Савина Здравкова 12 б клас ПГВМСС гр. Костинброд в категорията „Най – добър сервитьор”.
Състезанието се състои от практическо приложение на формирани в процеса на обучението знания и умения.
Готвачи – приготвят първо, второ и трето ястие по изготвено от тях меню, като използват специфични подправки, характерни за региона от който се явява състезателя; аранжират по две порции от предястието, основното ястие и десерта, като едната порция се разделя на две. Десерта може да бъде и в три порции. Представят менюто (на български и чужд език) пред комисията.
Сервитьори – посрещат и настаняват гостите, устно представят менюто (на български и чужд език), обслужват гостите, като предлагат и поднасят подходящите за храната напитки. Декантират или представят виното в зависимост от менюто.
Пожелаваме на Калина успех и на Националното състезание – „Най-добър млад готвач"!!!
Коментари
Публикуване на коментар