Ученици от ПГВМСС “Св. Г. Победоносец” участваха в най-голямото
кулинарно състезание в страната – Национална кулинарна купа на България
19-20 април 2013г гр. Пловдив.
Състезанието се проведе при стриктното съблюдаване на правилата на Световната Асоциация на Готварските Гилдии (WACS). Всяка от категориите е оценявана от професионално жури, което е обявено предварително.
Над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори участваха в най-голямото кулинарно шоу, организирано от Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и Международен панаир Пловдив. През тези два дни се видяха новите тенденции и стандарти, открои се талантът на елитните майстои.
18 отбора от готвачи и сервитьори си оспорваха титлите в два тура. Те трябваш да направят и поднесат ястия, да препоръчат най-подходящите вина и да представят менюто си на български и чужд език.Техните колеги, специализиращи хлебарство и сладкарство, също показаха тънкости в приготвянето и украсата на хлебни и сладкарски изделия, както и в тяхното презентиране. Младите бармани имаха само 5 минути, за да сътворят атрактивен коктейл. Бъдещите готвачи и сладкари се изявяват наред с утвърдени майстори, участващи в турнирите за Националната кулинарна купа на България на 19 и 20 април в Международен панаир Пловдиви. Ученици от ПГВМСС бяха сред тях и се представиха отлично.
Състезанието се проведе при стриктното съблюдаване на правилата на Световната Асоциация на Готварските Гилдии (WACS). Всяка от категориите е оценявана от професионално жури, което е обявено предварително.
Над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори участваха в най-голямото кулинарно шоу, организирано от Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и Международен панаир Пловдив. През тези два дни се видяха новите тенденции и стандарти, открои се талантът на елитните майстои.
18 отбора от готвачи и сервитьори си оспорваха титлите в два тура. Те трябваш да направят и поднесат ястия, да препоръчат най-подходящите вина и да представят менюто си на български и чужд език.Техните колеги, специализиращи хлебарство и сладкарство, също показаха тънкости в приготвянето и украсата на хлебни и сладкарски изделия, както и в тяхното презентиране. Младите бармани имаха само 5 минути, за да сътворят атрактивен коктейл. Бъдещите готвачи и сладкари се изявяват наред с утвърдени майстори, участващи в турнирите за Националната кулинарна купа на България на 19 и 20 април в Международен панаир Пловдиви. Ученици от ПГВМСС бяха сред тях и се представиха отлично.
Коментари
Публикуване на коментар